tisdag 28 februari 2012

Poserar som mamman i vecka 33


Mor och dotter i myskläder. Magen i vecka 33 (32 + 3). 
Mjukisjeans med dragsko upptill och resår/smock vid beslut i väldigt mjukt denimtyg till marinblå mammatop, allt från H&M Mama. Lilltjejen i höstens färgställning på randiga Villervalla-topen tillsammans med lila Namn it-mjukisar.


Jag försöker att komma ihåg att ta bilder på magen varje vecka, men de senaste veckorna har varit dåligt med sådan. Det har varit mycket för oss alla. Lilly på förskolan och med den tröttheten/påfrestningen som det innebär. Mannen har börjat arbeta heltid igen (efter pappaledighet) kombinerat med influensa. Och jag känner mig tröttare för varje dag som går nu. Men vi njuter ändå. Dagarna kommer ju inte igen.


Det är ju kul för framtiden att ha några magbilder. Av bilderna med Lilly i magen gjorde jag ett litet bildspel så man kunde se hur magen växte, ganska kul faktiskt. Själv är man ju "så ett" med sin mage att det är svårt att märka hur den växer från vecka till vecka. Då är det ganska häftigt att titta på bilderna i efterhand. Med Lilly tycket jag nog inte att jag hade så stor mage, men när jag tittar på bilderna idag så är den enorm.

I helgen blev det en bild igen. Vecka 33. Självklart ville lilla damen posera precis som sin mamma.

Lite bebisinfo om vecka 33:
Under de kommande fyra veckorna kommer ditt barn att växa något enormt, med en viktökning på ungefär 250 gram i veckan. H*n sover mycket och eftersom det är möjligt att se att barnet andas även när det sover så vet vi att andningscentrum i hjärnan har utvecklats. Förmågan att reglera kroppstemperaturen blir allt bättre. Ditt barn kan nu svettas. Musklerna har utvecklats, huden har slätats ut och lanugohåret börjar ramla av, även om du kan se lite hår på barnets rygg eller axlar när det är nyfött. Runt den här tiden har vissa barn fixerat sig med huvudet i bäckenbottenöppningen (hm... inte denna krabat inte...) och är klara för avfärd.



Supersköna mjuka jeans från H&M. (Bild: www.hm.se)

18 kommentarer:

  1. Underbar bild och vilken mysig mage du har. Kan man förresten säga så, utan att det låter konstigt, "mysig mage"? Men det är ju precis så den ser ut, så det säger jag. I en väldigt positiv mening!

    Puss och kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack :) Såklart man kan säga så! Ett alldeles utmärkt sätt att beskriva en magbild tycker jag. Jag brukar undvika att kommentera storleken på någons gravidmage. Både en stor och en liten mage kan ju vara normalt och man vill ju inte oroa någon med en sån kommentar. Har man en lite mage kanske man undrar varför, att ha en stor magen kan säkert vara känsligt det också. Alla är vi ju olika. Att kalla magen mysig, vacker, söt eller fin eller liknande burkar jag hålla mig till, för det är den ju oavsett storlek.
      Tack för din fina kommentar!
      Kram Linda

      Radera
  2. Avis på söta magen. Bra att du tar det lugnt!

    Ja-a...lägg du in en bild på den fina sjalen. Hade jag haft garn som passade så hade jag suttit precis just nu och snott ihop den. :-)

    Du....solen skiiiner. Härligt!

    Kram Bea

    SvaraRadera
  3. Klart att även den lilla damen skulle posera :D Härlig bilde på er! Stor kram

    SvaraRadera
  4. Tack för Lucy-hälsningen! Jag håller fingrar och tår och är ute och letar så fort jag är hemma. Det var killen som fotade brödbilderna och jag som annars brukar bli så missnöjd med hans konstiga vinklar, tyckte att han nu fotade jättefint. Roligt! Stor kram

    SvaraRadera
  5. Vilken fin bild på er två. Det är kul att jämföra vecka för vecka. Änny roligare att jämföra olika graviditeter också. Kram

    SvaraRadera
  6. Vilken söt bild och vad fin du är!!

    Kram
    Johanna

    SvaraRadera
  7. Vilken söt bild och vad fin du är!!

    Kram
    Johanna

    SvaraRadera
  8. Vilken gullig bild!!!!!! Kram

    SvaraRadera
  9. Jag handlade klänningen i min lilla affär. De har åh så mycket fint. Jag har inte hittat den på någon av de vanliga nätaffärerna. Skickar ändå med en länk så du kan kolla närmare. Den är riktigt fin.
    http://www.coggles.com/item/Maison-Scotch/88788-Red-Dress/AHPE

    SvaraRadera
    Svar
    1. Å vad är det för affär du brukar handla i? Spännande!! Får man fråga vad den kostade där? Finns den i fler färger? T
      Kram Linda

      Radera
  10. Vilken mysig bild, och Lilly har redan kameravana ser jag ;)

    SvaraRadera
  11. Men hej så fina blå ögon hon har ♥
    Vad underbart stor magen du har vännen:)! Härliga bilder du bjuder oss på.
    Det var ett tag sedan jag var inne här, eller snarare på någon annan blogg. Har inte haft tiden:( Men nu är jag här och skall kika runt och se allt fint du har bloggat om:)!

    Ha det bäst
    kram CC

    SvaraRadera
  12. Så kul att se magen växa. Själv var jag verkligen värdelös på att ta magbilder.
    Kram.

    SvaraRadera