tisdag 15 mars 2011

Bygglovet justerat

Den justerade bygglovsritnignen.

 
Snickaren Ingvar föreslog dag 3 att höja altanräcket i hörnan som pekar åt norr. Vi har enligt den ursprungliga ritningen låtit altanen sticka ut en meter utanför huset, dels för att få större golvyta såklart men också för att kunna kika runt knuten och se vem som anländer på garageinfarten. Att höja altanräcket till 1,4 m som Ingvar föreslog skulle dessutom göra att vi slipper vinden i nacken när vi sitter ned (blåsten kommer ofta från detta håll) men samtidigt kan vi ställa oss upp och kika över räcket när vi så önskar. Problemet var att bygglovet redan var fastställt med ett altanräcke som var 100-110 cm högt. Jag kontaktade därför stadsbyggnadskontoret härom dagen och fick då veta att det inte alls behövde bli något problem. Först verkade det tveksamt ifall bygglovet faktiskt behövde justeras, eftersom man har rätt att uppföra en skyddad uteplats med ett staket som är 1,8 m högt max 3,6 meter ut från huset. Men dessa mått gäller från marknivå och eftersom vår altan är upphöjd ca 80 cm kommer vi överstiga 1,8 (eftersom 1,4 + 0,8 = 2,2 m). Efter detta besked var jag snabb att rita till några streck på bygglovsritningen, justera måtten och skicka in ritningen till kommunen. Efter två dagar hade jag nya handlingar underskrivna och godkända hos oss. Så enkelt var det att justera ett bygglov och dessutom utan kostnad. Visst blir man förvånad.


Plankor uppsatta för att vi ska kunna "känna" på de olika höjderna. Den låga horisontella brädan sitter på 95 cm och den övre på 140 cm. Det är en balansgång med den höga höjden eftersom den ger fördelar men samtidigt tar av utsikten.


 
Dagsfärsk bild. Nu är höjderna bestämda, resultatet blev 98 cm och 141 cm. Anledningen till det ojämna talen är att vi anpassat efter hela brädor.

3 kommentarer:

  1. Hej Linda!

    Skönt när saker och ting går att lösa på ett smidigt och enkelt sätt. Det är roligt att se hur det går framåt med ert altanbygge och det ska bli spännande att se hur det blir när det är helt klart. :) Tänk vad många härliga stunder ni kommer att få där både nu i vår och i sommar. :)

    Sköt om dig!

    Kram Lotta

    SvaraRadera
  2. Det där kommer ju att bli perfekt! Tänk att ha en egen altan att sitta och dricka saft och sola på :-)
    Jag vill också ha HUS! ;-)
    Hur gick det för dig den där kvällen du skulle lägga lillan utan att amma och hur gick det kvällen du var borta?
    Nelia ammas alltid isäng men sen äter hon knappt på natten. Imorse vaknade hon 7 och då hade hon bara ammats i sömn.
    Jag behöver knappt stoppa in tutten på natten numera heller. Skönt fast man är ändå trött. Man vaknar ju av att hon låter i sömnen ibland.

    Kram på er!

    SvaraRadera
  3. SV: @Lotta
    Visst är det något speciellt att sitta ute i vårsolen. Hoppas du också får sköna stunder i solen :)
    KRam Linda

    SV: @Sara
    Vad roligt att de från huset där ni lämnade en lapp hörde av sig. Du kanske snart har ett hus!? Det går förvånandsvärt bra att lägga henne utan att amma. Vi står vi hennes säng och skumpar henne i famnen tills hon somnar och efter det lägger vi ned henne i hennes säng. Det tar mellan 20-30 min. Sen sover hon som vanligt... Vaknar fortfarande ganska många gånger per natt men jag brukar inte amma henne förrän vid ett eller två-tiden nu. Då är jag så trött efter att ha gått några gånger mellan våra rum så då tar jag med henne till vår säng och då blir det att hon ammar några gånger fram till morgonen.
    Det var ikväll som jag var på middag med mammagänget och det hade gått jättebra här hemma för Lilly och maken. Vad skönt det låter att bara amma till sömns, det är ju egentligen natten man vill slippa. Lilly tar ju inte napp (och dricker inte välling) så jag har fått för mig att amningen blir hennes "tuttande" på natten liksom.

    Visst var det musik-cd:n som du känner igen, Libero-musiken. Den är ju så bra tycker både jag och Lilly. Vi spelar den flera gånger om, nästan varje dag :)

    Kram!

    SvaraRadera